Wednesday, 2 August 2017

REVIEW BANGI WONDERLAND THEME PARK


I recommended this place for those who want to enjoy and release stress. But, i totally not recommended to those yang sayang kulit, muka putih melepak ali baba takut burn sebab sini memang panas and sekejap je boleh burn. Kalau takpun, prepare lah topi.

So guys, let's check this out! Hopefully membantu 😋

First, here the ticket price (MyKad);


Dewasa : RM58
Kanak-kanak : RM48 (Ketinggian di bawah 130 cm)
Kanak-kanak : PERCUMA (Ketinggian di bawah 50cm)
Warga Emas (60 tahun ke atas) & OKU : Diskaun 50%

p/s: btw, hari tu kami datang time ada offer. so, beli online (weekdays) dapat RM39 utk dewasa. if beli online tp (weekend) dapat RM44/dewasa. walk in harga maintain macam biasa. selalu lah check diorang punya website if ada offer ke apa.

Second, here the locker rental plus deposit;

Small :  RM10 + RM10
Medium : RM15 + RM10
Large : RM30 + RM10

p/s: hari tu kami sewa yg small je boleh sumbat utk 4 org punya beg (student kan camnilah nak jimat hahha pandai2 lah kau sumbat and susun)

Third, the tube rental plus deposit;

RM15.00  + RM10 

p/s: tube dia bentuk 8 tu untuk 2 orang. Tapi kena pandai jaga. Macam kami hari tu hilang kejap 1 tube sebab ada pak arab ambil hahah. 😂 sebab dia ingatkan tube ni free ambil je yang ada kat tepi2 huhu. Gigih taw kami pusing satu theme park tu nak cari tube kalau tak nnt tak dapat deposit kahkah (well, student kann 😝)

Fourth, here the list of rides;
  1. Kids adventure 
  2. magic funnel
  3. Insane racer
  4. Wonder Loop
  5. Anaconda Trail
  6. Boomeriang
  7. Body slide
  8. Spiralax
  9. Green Pearl
  10. Surf Rider
  11. Water Canon
  12. Pirates Bay
  13. Meander River
  14. The Fall
  15. Pirates Spa
  16. Typhoon River
p/s 1 : kami tak main semua lah sebab ada yang tengah renovate and tak berani nak cubaaa. Ni serious! korang tengok exactly mcm biasaaa jee tapi dah ada dekat atas slide tu mmg takut. (ke kami je eh? hahah 😰) 

p/s 2 : before start yang hard core tu korang boleh lah warm-up jantung n badan dengan rides yang comel-comel seperti (body slide, spiralax, anaconda trail, insane racer) atau main-main air dulu dekat (pirates bay, kids adventure, meander river, pirates spa) #tipsnikhasuntukkakakkakakatauabangabangsajathehe

p/s 3 : so, nak bagitahu awal-awal. bagi kami rides yang hard core (the fall, wonder loop, green pearl) nanti sampai je siapa nak challenge keberanian diri dia terus pergi cari ride ni okay. siapa naik ni kami ucap syabas! 😭👏

p/s 4 : maaf tiada review untuk boomeriang dan surf rider sebab tengah direnovate. sedih tak dapat try boomeriang tuu huu 

Kids adventure. Orang besar duduk kat tepi-tepi tu boleh lah tapi slidenya untuk budak-budak je taw. Nak review budak2 sesuai ke tak pun tak boleh sebab tak try naik haha. Tapi kalau tengok macam adventure jugak lah slide dia untuk budak huhu. Air cetek je


looks adventure isn't it?
haa ni orang besar boleh lah nak main buaian kat tepi tu. 
ni 3 sekawan. The Fall (ungu), Anaconda Trail (hijau kuning) & Insane racer (warna-warni)


Cantik kan? 😎😎 Insane racer. You guys akan slide secara berjemaah guna slider biru tanpa sewa k. Cara dia kena meniarap atas slider biru tu and slide! See who's the winner 😚


The Fall. Ni kami tak naik sebab haihhh seram memang tak berani. Curam gila-gila-gila-gila haaa. Berapa kali dah kami try duduk dekat puncak dia tapi bangun balik sebab memang tak berani bila tengok dari atas 😓😱 You gais should try!

p/s: Anaconda Trail takde gambar. Tapi yang tu kena naik guna tube 8 korang sewa tu. So, just nice lah untuk dicuba ;)

Green Pearl. Seram kami tak naik pun acah gambar je lebih ni haha. Ride ni dekat puncaknya tu korang akan dilepaskan sambil berdiri. euuuu memang tak lahhhh 😓


2 sekawan. Sesuai untuk warm-up kan badan sebab rides ni comel-comel je lagi yang hijau tu. Kalau baju kesat plus badan berat alamatnya kena tolak badan sendiri. Merah tu turun pakai tube so laju lah sikit. Body slide (hijau), Spiralax (merah)
Pirates Bay. Konsepnya macam kat pantai. Ada ombak and makin jauh makin dalam. 
Magic Funnel. Ni kena 4 orang sekali ride. Tube untuk 4 orang dia dah sediakan tak perlu sewa tube yang ni. Tapi semput jugak lah nak angkut tube besar tu naik tangga tinggi 😅
This is a must-try-ride! For me memang best, kecut perut, jantung boleh tertinggal waktu dia slide naik tinggi nanti kau jerit je lah. Lelaki pun kami tengok jerit tak ingat dunia macam sajat dah hahah 😆 Serious best! 👍
p/s : side tepi magic funnel ni ada ride wonder loop. takde pic sebab tetiba ternampak n tercuba waktu nak naik magic funnel ni kali ke-2. Yang ni haihh kami nasihat kalau tak reti berenang jangan lah naik. memang menyesal tawww hahaha. nak nangis rasa lepas naik ride ni 😠😭😭

Water canon. Tempat beratur tuggu turn. Yang ni kena ukur tinggi and berat dulu. (45kg,154cm and above) Less than that, sorry kak! Maximum pun ada tapi tak ingat hehe sorry. Pastu akan diberi life jacket tak kena sewa no worries! Kena try jugak yang ni taw! Best!

video
 Ni video water cannon. Seronok bila terpelanting tu rasa lama betul kat awangan haha

As you can see, tepi kids adventure tu ada satu ruang meja dan kerusi. So, sesuai lah kalau ada yang nak buat program n datang ramai-ramai. time kami datang ni pun ada company tengah buat event


 Alhamdulillah. We had so much fun here! Memang dapat release tension study tu kejap. Dari pagi sampai ke zohor berendam haha. (siap ada terjumpa jodoh lagi 😁😉) Time kami datang tu pun cuaca redup macam nak hujan tapi tak hujan. Tapi.... burn tetap burn 💥💥 sobss

Orait, done! thank you guys 💃 Have fun!

Tuesday, 1 August 2017

SYAWAL 2017

Happy eid mubarak guys! hehe so, meh kita throwback raya 2017. first and foremost, praises be to Allah raya ni adalah raya yang paaaaaaling tenang sebab apa? adalah hehe. Alhamdulillah for that. Thank you Allah.

My first raya at ghombau most wanted yawwww nogoghii sombilan

Met half of md noh's clan. semua tinggi-tinggi ya allahhh padahal umur belaka baru setahun jagung ciss
The brothahhhss, yang tengah siap bersampin tu my uncle n masih single. siapa yang berminat boleh pm for details 😉
Team mid 20-an :D yg baju pink ni businessman berjaya, masih single (mencari ciri2 wanita idaman:seperti wani hasrita lol) - so, if ada yg berminat boleh pm hahha. siapa kahwin dulu kita tengokkkk okayyy :D 



and this is the saddest part abt this raya. #relationshipgoal atuk sakit tua has sarcopniea, dementia and all that. so, both of them tak feel beraya mana dah lah masing-masing dah tak larat. no baju raya tapi mujur still ada duit raya hehe 😝 pagi raya atuk made a scene when he cried while looked at everyone. He said;"dah bosar dah semuo" (psst org nogoghi okay) and then he cried and so do us. everyone was sobbing. wish Allah always protects you atuk. i love you. Thank you for naming me "majdiah" -well, he gave that name 😢

Then, the second raya di beranang, selangor. so yeah, meet hajah hafsah's clan. team jawa bukan sebarang jawa ya. we got some photoshoot so guys let's check it out! 😆

Meet our maharani sitting in all pinky she's a diva, living lavida! hehe may Allah always showers you with loves and protection, embah. we love you! 😘


 All team 20-an. We always got each other's back. you mess with one, you'll mess with all.  


Pirzaini's family. Meet my forever king and queen both are next to maharani :D Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin dari pirzaini sekeluarga ❤❤❤